Bali Film

Nicsak, ki beszél most!

Look Who's Talking Now! (1993)

2017. december 03. - zhwriter

Anno gyerekként láttam először ezt a filmet és sokat nevettem a jó dumákon. Számomra felnőttként sem vesztett sokat a bájából, aranyos, könnyed családi vígjáték.

Az előző részekkel most nem tudom érdemben összehasonlítani, mert azokat régebben néztem újra. Azért szembetűnő a sok változás: már nem a gyerekeken van a hangsúly, ők már nagyobbak, a belső gondolataiknak nem kell pl. egy Bruce Willis/Mikó István szinkronhang. Ezt a részt most a kutyákra osztották, akik közül a Bogyó eredeti hangját adó Danny DeVito állandó magyar szinkronhangja, Harkányi Endre is hallható, ő számomra a film legnagyobb poénforrása, jó dumákkal, de persze azért nagyjából a családi film szintjén maradva. Ugyan hangzik el csúnya szó is, de az legalább váratlan és ezért vicces is.

Habár szeptemberben indul a sztori, azért mégis egy igazi karácsonyi filmmel állunk szemben, melyben a végére minden jóra fordul és a család újra megkapja a teljes boldogságot. Aki szentimentális annyira, mint én, annak biztosan tetszeni fog. A gyerekek aranyosak, a felnőttek jól komédiáznak, különösen Kirstie Alley.

A stáblistán hallható szám pedig számomra a film egyik legemlékezetesebb része: egy francia sztár kisfiú, Jordy, valamint a film két gyerek főszereplője előadásában: It's Christmas C'est Noël. Annyira fülbemászó, hogy több, mint 20 év után sem felejtettem el. Érdekes, hogy a stáblista mellett már nem látható kis képen a szám videoklipje, csak a zene szól. Anno a kölcsönzős VHS-en még a klip is benne volt. De szerencsére a YouTube-on megtalálható. :)

70%

A bejegyzés trackback címe:

https://balifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr1013414909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása