Bali Film

Kokainmedve

Cocaine Bear (2023)

2023. március 07. - Bali Wolf

Képtelenség? Igen. Ötletes? Szerintem igen. Vicces? Szerintem igen. Akkor nem is rossz? Nem hát!

A történet egyszerű, a cím már tartalmazza is. Nem is bíbelődnek szerencsére hosszú expozícióval, az első jelenet már belecsap a lecsóba. Jó ötlet volt a készítők részéről, hogy eredeti tévéfelvételeket vágtak be, a sztorinak a tényleg megtörtént alapjait bizonyítandó. A szinkron készítőitől pedig jó ötlet volt ezeket meghagyni eredeti hangon, így kapunk pár feliratos részletet is.

Igazából szegény medve elpusztult. A film készítői azonban szabadon engedik a fantáziájukat, és nagyon egyszerű, de szerintem ötletes dolgokat hoztak össze. Tetszett, hogy sok szál mozog előre, és mindig kapunk valamelyikből egy kicsit (a nyomozónál volt csak egyszer olyan érzésem, hogy túl régen volt és már elfelejtettem, hol tartott az ő sztorija). A figurák is jól voltak összeválogatva. Van, akiről semmit sem tudtunk meg, de nem is kellett, mert rosszfiú és nem sajnáljuk, amikor a "cukros orrú" cuki maci belekóstol. Hasonló a helyzet olyan szereplőkkel is, akik vagy bunkók, vagy karikatúra szerűek.

Az effektek néha viccesek, néha túltoltak. A fináléban a főgonosz halálakor a Rambo V jutott eszembe, bár mindenféle, rossz helyen fekvő testrészt láthattunk már addig is. A mackó kinézetre hihető, a szemét kivéve, szerintem ott látszott, hogy CGI. De kit zavart? Jókat lehetett röhögni, az a lényeg. Főleg a tahó galeri tagjain.

A szereplőgárda számomra nem túl ismerős színészekből áll, persze Ray Liottát kivéve, aki jól hozza a gengszterfőnököt. Rajta kívül csak Keri Russell volt ismerős a Drágám, a kölyök marha nagy lett!-ből - másnak lehet, hogy inkább a felnőttkori filmjeiből, pl. a Star Wars IX-ből ismert, én maradok Szalinskiéknél :) -, és persze Ice Cube fia (O'Shea Jackson Jr.), aki tök úgy néz ki, mint az apja. Volt több olyan szereplő, akiket inkább csak hasonlítottam valakihez, úgy szórakoztatóbb volt nézni. Pl. a Petert játszó színész tiszta David Spade, de volt, akiről Booger jutott eszembe A suttyók visszavágnak-ból. (UI.: most nézem, hogy ő is egy Star Wars film főszereplője, Alden Ehrenreich, azaz Han Solo fiatalon.) Na mindegy, mindenesetre elbírt volna pár ismertebb cameót is a film. Főleg, hogy Elizabeth Banks rendezte, aki színészként is elég ismert arc, igazán beugorhatott volna medvenasinak.

Nem volt ez rossz, több ilyet!

70%

A bejegyzés trackback címe:

https://balifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr10018065872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása