Bali Film

Kedvencek temetője (2019)

Pet Sematary (2019)

2019. április 07. - zhwriter

Van olyan, hogy semmilyen előzetest nem szabadna megtekinteni egy filmhez, hogy teljes meglepetés legyen.
Aki a Terminátor első részének megtekintése után nekiáll a másodiknak, és nem tud semmit a csavarokról, a film első jeleneteiben végig azt hiszi, hogy ismét Arnold a rossz és az új "ember" szereplő akarja John Connort megvédeni. Nem mellesleg, aki a Terminátor ötödik részének megnézi az előzetését, vagy akár a posztert (!), már elspoilerezi a film legfőbb csavarját, ami pont ahhoz a Jason Clarke-hoz tartozik, aki jelen bejegyzésben tárgyalt horror főszereplője is.

A Kedvencek temetője remake-jének előzetesét sem szabadna megnézni, hiszen lelövi a legjelentősebb változást a régi filmhez, illetve az eredeti Stephen King-könyvhöz is. Aki nem látta a trailert, tehát nem lőtte le a poént, az fejezze be itt az olvasást. A többieknek nem lövök le több csavart, mint amit már az előzetes elkövetett.

Szóval változtattak néhány pontot az eredetihez képest, így tehát megérte megcsinálni ezt az újabb változatot. Így azok is jól szórakozhatnak, akik kívülről vágják a sztorit, plusz az 1989-es adaptációhoz történő óhatatlan összehasonlítgatás sem lesz talán olyan könnyű.

Néhány észrevétel:
- A nyitó stáblistánál érkezik a család a városkába, több helyszínt is megmutatnak. "Véletlenül" pont a temető képeinél írják ki Stephen King nevét.
- John Lithgow ősz szakálla a szája körül valamiért szőkés. Persze lehet, hogy mindig éppen tejfölös csirkét evett a jelenetek előtt. :)
- Amúgy szerintem remek színész, itt is jól játszik, Jason Clarke dettó.
- Az eljövendő rémségeket előre látó, azoktól megóvni próbáló szereplő emlékeztetett a Tűnj el! hasonló karakterére.
- A film a legvégsőkig fenntartja a látszatot, hogy Gage-et fogja elgázolni a kamion. Aki látta az előzetest, az sajnos tudja, hogy Ellie lesz az áldozat. Emiatt teljesen más történések következnek a "feltámadása" után.
- A "zombilány" figurája kicsit sajnos kevésbé lett félelmetes, mint szerették volna. A moziban konkrétan felnevettek több jelenetnél is.
- A legijesztőbb jumpscare-ek tényleg a kamionokhoz fűződnek. A legváratlanabb pillanatban tudnak elszáguldani.
- Még mindig a csend a legparásabb egy horrorfilmben!

A legelcsépeltebb fogás, amit mindig előre látok egy ilyen filmben, amikor valamitől megijed a szereplő, de az nem az, amire vár. Látványosan megnyugszik, majd akkor tör rá az igazi végzet. Itt is volt ilyen felvezetés, és már mondtam is, hogy na, most jön a csaj, de nem jött, legalábbis még nem akkor, amikor vártam. Na ez már nem rossz. :)

A leges legvégét nem mondom el, de nagyon megváltoztatták! Lehet, hogy van, akinek nem jön be ez a lezárás, de szerintem nagyon frappáns volt, még úgy is, hogy kicsivel előbb ki lehetett találni. Amikor viszont már tudod, hogy mi lesz, az - szerintem - még parábbá teszi a sztori végét.

Érdemes megnézni a könyv és az 1989-es adaptáció kedvelőinek is!

70%

A bejegyzés trackback címe:

https://balifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr514746015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása