Bali Film

BÚÉK!

(2018)

2019. április 29. - zhwriter

Nehéz lenne meghatároznom, hogy milyen műfajú ez a film. Nem vígjáték, de csomó poén van benne. Nem dráma, de vannak benne drámai fordulatok. Inkább egy nagyon érdekes alaphelyzetű, izgalmas cselekményű, ötletes történet.

Szilveszter estéjén játszódik, ami számomra még nagyobb izgalmat adott, kedvenc ünnepem. A szereplők hangulata azonban korántsem szilveszteri, főleg a vége felé, amikor már egyre több eltitkolt dolog derül ki róluk. Merthogy egy olyan játékot játszanak, amelyben a telefonjaikat megosztják: a hívásokat kihangosítják, az üzeneteket felolvassák. Eleve érdekes, hogy vonakodva bár, de mindenki belemegy, pedig többeknek lappang valamilyen titok az életükben, ami persze kiderül. Izgi, hogy kiről mi fog kiderülni, egyáltalán mindenki eltitkol-e valamit?

Van olyan is, akiről a néző hamar megtudja, hogy várhatóan milyen üzenetet fog kapni, ráadásul az üzenet megérkeztekor egy ügyes trükköt is bevetnek, amitől csak még gubancosabb lesz az egész, de nekem, mint nézőnek nagyon érdekes, hogy hogyan másznak ki ebből? Vagy inkább mindenki megtudja az igazságot? Közben úgy éreztem, hogy ha esetleg az utóbbi jön ki, akkor az is egyfajta happy end, megnyugvást nyújt. (Hogy mi a vége, azt nem árulom el.)

A színészek remekül alakítanak, a gyerekszínészek is! Nem is emelnék ki közülük senkit, szerintem mindenki jól játssza a karakterét.

A végén nekem kicsit hiányzott, hogy megtudjuk, kivel mi lesz a továbbiakban, ezért csak az utolsó jelenésükből lehet erre következtetni, de az mindenkinél beszédes!

Az "év vége vígjátékának" reklámozták a BÚÉK!-ot, de talán mondhatnám a 2018-as év legjobb magyar filmjének is, de mivel nem láttam mindet, ezért ettől természetesen eltekintek :) Csak szimplán adok egy 90%-ot.

90%

A bejegyzés trackback címe:

https://balifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr4514794320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása