Bali Film

Halloween II (2009)

2019. október 27. - zhwriter

Na ez mi a fészkes fene? Az elején még úgy tűnt, hogy a Halloween remake-jének a folytatása a Halloween II történetszálát követi, na addig rendben is volt. Sőt, amikor kiderült, hogy csak álom volt a hosszú nyitójelenet, még örültem is, hogy akkor egy új történetet láthatok. De bár maradt volna inkább a réginél...

A 2007-es Halloween remake legrosszabb része a túlzottan elnyúúúúló felvezetés volt, nagyon be akarták mutatni a gyilkos Michael előtörténetét, illetve főleg a pszichiátriai intézetben eltöltött napjait. A második részben ez flashback-ek formájában jelenik meg, legalábbis egy darabig így tűnt. Na de aztán "szellemként" a kis Michael és anyja is megjelent a felnőtt Michael képzeletében, valamint egy fehér ló, ami egy szimbólum akar lenni, ahogy a nyitó feliratban is írták.

Később ez az odaképzelt duó (a ló nélkül) már Laurie képzeletében is megjelenik, mintha ő is beteggé vált volna a film végére. Maga a film már jóval előbb azzá vált. A végén már nemcsak a képzeletében vannak jelen, hanem fizikailag is vissza tudják fogni Laurie-t... Te jó ég.

Ráadásul Dr. Loomis-ból, az eredeti filmek rokonszenves, végig hősként viselkedő dokijából itt egy piperkőc pojáca sztárocskát csináltak, akit csak a saját könyve sikere érdekel. Merőben más elgondolás, mint az eredeti, de nekem nagyon nem szimpatikus.

Az első remake-részből a legjobbak a klasszikus zenék voltak, na itt már ezek is alig-alig tűntek fel.
Néhány színészi alakítás tetszett csak, illetve örültem az olyan emberek feltűnésének, mint pl. Octavia Spencer, aki a hosszú nyitó jelenetben egy szomorú sorsú nővért alakít, hiszen Myers vele is végez. Ez a rész mondjuk szintén nagyon gagyi, kicsit már vicces is volt. Bejön a szereplő, háttal látjuk. Mikor szólnak neki és megfordul, akkor kezd el folyni belőle a vér. Mint egy rajzfilmben, amikor csak akkor esnek le, amikor meglátják, hogy nincs alattuk semmi...

Danielle Harris-nek is örültem, ő az előző részből maradt túlélőnek, de hát ugye a rajongók tudják, hogy anno a Halloween 4 és 5 főszereplője is ő volt :)
Ja igen, és megjelenik egy filmbeli show műsorban a híres parodista Weird Al Yankovich, aki saját magát alakítja. Ő nekem mindig Az Isteni Al marad, aki a Csupasz pisztoly mindhárom részében szerepelt. "Ó, helló, helló!" :)

Visszatérve ehhez a filmhez, nekem nagyon nem tetszett. Szerintem hiba volt a remake-eket Rob Zombie kezébe adni, egy beteg baromság lett belőle.
Még szerencse, hogy nem ebből készült következő rész, a tervezett "Halloween 3D", hanem inkább jött a 40. évfordulós folytatás-trilógia Jamie Lee Curtisszel.

10%

A bejegyzés trackback címe:

https://balifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr9915266520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása