Bali Film

Jurassic World: Bukott birodalom

Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

2018. június 12. - zhwriter

Az ötödik Jurassic Park újított egy jó nagyot, ugyanis ezúttal már nem a szigeten játszódik a cselekmény nagy része. A szokásos "meneküljünk az elszabadult dínók elől" része azért megvan a filmnek, de már egy másik helyszínen. Nem sokat tudok mondani a filmről spoiler nélkül, de inkább nem árulok el semmit.

Vannak fordulatok a történetben, és nem mind kiszámítható, volt, hogy tényleg meglepődtem. Az viszont már nagyjából az elején látszik, hogy ki a rossz, ki az, aki jónak tűnik, de mégis rossz, a korábbi szereplők meg teszik a dolgukat a megszokott módon (Chris Pratt ismét laza, vannak humoros beszólásai). Illetve, Bryce Dallas Howard karaktere emlékeim szerint a 4. részben még egy törtető, karrierista, a dínókat csak tárgyként kezelő nő volt. Az új részben már lelkiismereti okokból szeretné megmenteni az újrateremtett lényeket.

Merthogy mentőakcióról van itt szó, legalábbis az elején, majd átcsap valami másba, amit nem árulok el. Aki azt gondolja - akár az előzetes alapján -, hogy a 2. rész után újra eljátsszák a "katonák mennek a szigetre elfogni a dínókat, aztán jön a sikítás és menekülés" történetet, az téved. Kicsit így indul a film, de nem hasonlít Az elveszett világra, és szerintem egyik eddigi részre sem. Beújítottak, és ez a javára vált a filmnek. A megtekintés után pedig látni fogjuk, hogy a következő rész újabb nagy változásokat fog hozni.

Remélem, Jeff Goldblum újra visszatér majd, kicsit több időben, mert itt csak 2 cameo jutott neki. Dr. Grantet is visszahozhatnák. De ez majd egy másik film lesz, egyelőre nézzétek meg ezt az ötödik/második részt. Nekem tetszett. 

80%

A bejegyzés trackback címe:

https://balifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr9714043952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása