Bali Film

Próbababa

Mannequin (1987)

2018. január 19. - zhwriter

Annak idején sokat játszották a kábeltévék ezt a filmet, a címét én is ismertem, de akkoriban nem volt alkalmam megnézni. Most, több, mint 30 évvel később láttam először. Éppen ezért a nosztalgia faktor nem játszik szerepet az értékelésemben. Sokkal inkább a film vidám, pozitív hangulata, amit végig megőriz.

Nem csak arról van itt szó, hogy életre kel egy műanyag bábu, aki az alkotójával szerelembe esik, itt inkább az alkotó (Andrew McCarthy) a főszereplő, az ő útkeresése a film elején már megmutatkozik, hiszen minden munkából kipenderítik egy vicces montázs-jelenetben. A végére persze megtalálja a helyét, mind a karrierben, mind a szerelemben is. A pozitív hangulatot még a kötelező "1 órás rész" (az utolsó blokk előtti kötelező mélypont) sem tudta megtörni, szerencsére hamar rendeződtek a dolgok, de egy ilyen filmben nem is szabad alább adni a színtiszta happy endnél.

A szereplőket elnézve, igazi '80-as évekbeli sztárparádé:
- a srác a Hóbortos hétvégéből (Andrew McCarthy ezúttal a nagydumás lúzer ellentétjét alakítja, a szerény ügyes fickót)
- Mahoney első csaja a Rendőrakadémiából (Kim Cattrall ekkorra már több sikerfilmben is játszott)
- a legidősebb néni az Öreglányokból (Estelle Getty, aki igazából egy évvel fiatalabb volt abban a sorozatban, mint a lányát alakító Beatrice Arthur)
- Harris hadnagy a Rendőrakadémiából (G.W. Bailey most is egyenruhás, de most az ügyetlen céltudatos karakter butább verzióját játssza)

A stáblista elindulásakor számomra meglepetés volt, hogy a régi sláger, a Nothing's Gonna Stop Us Now ennek a filmnek a zenéje volt. Ráadásul Oscarra is jelölték a dalt!
Ha azt nem is, de a nézőket megnyerte a film, és kasszasikerré tették a filmet. Lett is folytatása, ám ott már csak egy szereplő (Hollywood) tér vissza, pedig kíváncsi lettem volna, mi történik később a főszereplőkkel. :)

70%

A bejegyzés trackback címe:

https://balifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr2613588941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása