Bali Film

Támadás a Fehér Ház ellen 2: London ostroma

London Has Fallen (2016)

2018. január 15. - zhwriter

Azt gondoltam, hogy a második rész rosszabb lesz az elsőnél, de kellemesen kellett csalódnom, szerintem jócskán túlszárnyalja azt. Egyedül talán a magyar cím, ami gagyi: ez a film ugyanis egyáltalán nem a Fehér Házban játszódik (jó, az elején egy kicsit igen, de nem támadják meg). Ennek alapján a Száguldó erőd lehetett volna Úszó erőd 2. - Harc a sötét zónában. :)

Nagyon tetszett viszont, hogy jó folytatáshoz híven, a történet teljesen más irányba megy, mint az előzményekben. Ugyanazokat a szereplőket egy másmilyen, nem kevésbé izgalmas szituációba helyezik, ráadásul itt nem kimenteni kell az elnököt, hanem megmenteni attól, hogy elrabolják. Hogy milyen sikerrel járul a Gerard Butler alakította akcióhősünk, az maradjon meglepetés!

A laza dumák és a brutalitás azonban megmaradt, amit Butlertől az előző részben már megszoktunk. Öröm volt viszontlátni sok mellékszereplőt, ez is dicséretes. Az "aggódós csávó" a Pentagonból újra itt van, de most volt egy okos pillanata is, rájött a műhold képéről valamire, amit nem árulok el.

Negatívum, hogy néha kicsit túltolták az egyszemélyes hadsereg-szindrómát, remélem, ebből majd a harmadik részben kicsit visszavesznek, ugyanis a film vége felé néha úgy éreztem, átmegy Rambo III-ba... Szerencsére azért még nem lendültek át a ló túloldalára.

Lehet, hogy nem láttam még elég B-C-D stb. kategóriájú akciófilmet, de eddigi tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogy nem volt túlságosan közhelyes vagy klisés a film, bátran ajánlom mindenkinek!

80%

A bejegyzés trackback címe:

https://balifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr2013578315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása