Bali Film

Malackodók 3: Porky bosszúja

Porky's Revenge (1985)

2017. november 26. - zhwriter

Magam is meglepődtem, hogy a Porky's sorozat első két részét anno hogy felpontoztam: 60% és 70%-ot adtam az előzményekre. Sajnos a harmadik részt akkor nem tudtam megnézni, de most sikerült pótolni. Érdekes helyzet, hogy szerkezetileg sikerült fejlődniük, de az összhatás mégis kicsit rosszabb lett.

Az előző részeknél ugyanis sokszor úgy éreztem, hogy csak egymásra vannak dobálva a jelenetek, mintha nem következne egyik a másikból. Ez a "Most mi van?!"-jellegű érzés pedig taccsra tudja vágni a filmélményt. A magas pontszámaim azonban a poénos jeleneteknek köszönhetőek, de az az igazság, hogy már nem is nagyon emlékszem az előző részekre. Érdekes, hogy maga Porky a 2. részben nem is szerepel, őt csak erre a 3.-ra hozták vissza. Sokat mondjuk itt sem szerepel, és a címbeli bosszú sem túl nagy volumenű.

A film adatait utólag böngészve meglepő volt számomra, hogy a főszereplők már 30 évesek voltak, de még mindig gimiseket játszottak. Persze ez nem egyedi, később a Scary Movie-ban el is sütnek erről egy poént.
A Pörölyt alkotó színész amúgy feltűnik a Die Hard 2-ben is, ő az a rosszfiú, aki a film elején lelövi szegény papot, hogy megszerezzék annak templomát főhadiszállásnak.

Ja igen, a Porky's 3... Felejthetőbb, mint az előző két rész. Vannak benne persze jól eltalált poénok is, pl. a tanárnő összehozása Kukival, illetve véletlenül helyette egy másik sráccal. Ez tetszik a filmben amúgy, a szívatósdi. Illetve, jó volt látni, hogy a szegény "frigid" tanárnő végre összejött valakivel - meg is változik rendesen a film végére.

50%

A bejegyzés trackback címe:

https://balifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr1513396163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása