Bali Film

Kerge kacsák 3.

D3: The Mighty Ducks (1996)

2018. április 22. - zhwriter

Emilio Estevez-film kevés Emilióval. Sportfilm kevés sporttal. Ezzel együtt viszont meg tudott újulni a széria az utolsó részére, hiszen most egy középiskolás közegbe kerültek a főszereplő gyerekek, így inkább egy sulis vígjátékot látunk, a rivális bandával, akiket azért mégis meg lehet verni valahogy.

A film fő bonyodalmát és gerincét is a nagyok és a kicsik harca képezi, akik mindig kibabrálnak egymással, vagy akár bunyóba torkoló vitákba keverednek. A "főgonosznak" számító ellenség csapatkapitány nagyon tenyérbemászó, a gonosz nagydarab srác buta, mint a föld, így a komikus vonalat képviseli, mindig pórul jár. Kicsit Huey a Forró rágógumiból, kicsit Buzz a Reszkessetek, betörőkből, de nagymértékben Biff a Vissza a jövőben filmekből. Az imdb szerint utóbbiról mintázták a karaktert, az őt játszó színész egyébként alig fiatalabb Emilio Esteveznél.

Kisebb finomításokat lehetett volna még végezni azért, például egy menekülős jelenetben rajzfilmekből ismerős fék/spuri hangeffektusokat is bevetettek. Ez stílusidegen volt számomra, nem ide való.

Emilio Estevez pedig hiába top kiírású szereplő, csak kevesebb, mint 20 percig van jelen a filmben, de legalább több helyen, az elején, a közepén, és a végén is. Ez amiatt van, mert akkor éppen a Házi háború című filmjét forgatta (mind főszereplő, mind rendező), amelynek 3 millió dolláros költségvetését úgy fedezte a Disney, hogy a harmadik Kerge kacsákban ingyen vállalta a szereplést. Sajnálom, hogy utána nagyjából eltűnt a szermünk elől, szerintem egy karizmatikus színész és több filmje is tetszett.

Jó volt újra látni Kenan Thompsont, aki a második részben tűnt fel, ott vették be a hokicsapatba. Ő azóta felnőtt, de nem sokat öregedett, az SNL oszlopos tagja, rekord 15 szezonnal.

A Kerge kacsák filmeket gyerekként szerettem, bár, ha jól emlékszem, 1-2 alkalomnál többször nem láttam őket. 20 év múltán is kellemes szórakozást nyújtottak, főleg az első és ez a harmadik rész, a második kicsit önismétlés volt, arra csak 70%-ot adnék, de az első és ez az utolsó egyaránt:

80%

Érdekességek:
2014-es találkozó a már felnőtt kacsákkal
10 érdekesség a trilógiáról - Joshua Jackson benne lenne egy 4. részben

A bejegyzés trackback címe:

https://balifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr6313854800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása