Bali Film

Véndögség

Houseguest (1995)

2018. február 17. - zhwriter

Az ismert stand-upos Sinbad és az SNL-ből frissen kikerült Phil Hartman a főszereplői ennek az 1994-ben készült (de '95 januárban bemutatott) vígjátéknak. Érdekes, hogy később mindketten játszottak a Hull a pelyhes című Schwarzenegger-komédiában. Ez a film szerintem szórakoztatóbb annál, viszont sajnos jóval hosszabb is. Ha 20 percet kivágtak volna belőle, akkor nem fáradna el a végére a túlnyújtottság miatt.

Pedig aranyos filmről van szó, ahol mindenki jobb ember lesz a végére. Na jó, a rosszfiúk persze nem változnak meg, de legalább ők is megkapják a pénzt, ami jár nekik. Ez a vonal amúgy szerintem gyenge pontja a filmnek, mert túlságosan idiótára vették a pénzbehajtó olaszok figuráit. Az egyikük a Rendőrakadémia tévésorozatban is játszott, ugyanezt a 0 IQ-jú nagydarab mamlaszt, aki persze ráadásul még pösze is.

Szerencsére a kötelező "1 órás rész" (a mélypont, amikor minden rossz kiderül, vagy mindenki összeveszik) ezúttal nem lett túlspilázva, hamar megbocsátanak annak, akinek meg kell, a rosszak pedig megkapják a magukét. Csak az addig tartó 1 óra 20 perc lehetett volna mondjuk csak 1 óra.

A két főszereplőre nem lehet panasz, főleg Sinbad tűnik ki a jópofa nagydumás figurájával. Phil Hartman ezúttal a szürke kisembert játssza, de sajnos firuája nem több ennél, pedig jó lett volna átmenteni ebbe a filmbe valamit a sok őrült SNL-es figurájából. Mindemellett persze szimpatikus és végtelenül naív a karaktere.

Szerintem megér egy próbát, egyszerű családi szórakozás, néha karikaturisztikus figurákkal, de a nagy tanulság ezúttal sem marad el.

70%

Kapcsolódó film:
Hull a pelyhes

A bejegyzés trackback címe:

https://balifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr3113676608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása