Bali Film

A hívás

The Call (2013)

2018. január 08. - zhwriter

Semmi fogalmam nem volt előre arról, hogy miről szól ez a film. Annyit tudtam, hogy thriller, de egy előzetest sem láttam. Nem is baj, mert így legalább minden meglepetésként hatott, az is, ami a történet mozgatórugója (két eset összefügg, de többet nem mondok). Az első meglepetés számomra Halle Berry hihetetlen frizurája volt, de ezen gyorsan túl lehet lépni. A filmet egészen könnyen el tudom osztani három részre:

Az első, tulajdonképpen a film kétharmada, ami az amerikai segélyhívó vonal munkásainak mindennapi életébe enged betekintést, azon belül is főhősünk Jordan, akinek szívügye a fő esemény (no spoiler), mindenképpen meg akarja oldani. Nagyon érdekes volt a nyomozás logikus lépéseit követni a modern technika vívmányainak segítségével, bár néhány életszerűtlen dolog is becsusszant: nem hiszem el, hogy akár egy segélyhívós belsős is csak úgy le tud menni az archívumba az előző hívások hanganyagát hallgatni, illetve egy másik logikátlanság, ami nagyon nem tetszett: Ha egy gyanús helyszínen nem találnak senkit, de sürget az idő, akkor egyszerűen mindenki továbbsiet?! Nem igaz, hogy legalább 2 rendőrt nem hagynának ott.

És innen kezdődik a film második blokkja, kvázi az utolsó félóra: na itt majdnem az összes, általam utált klisét ellőtték. A nő egyedül elmegy a gyanús helyszínre, éjszaka, fegyver nélkül? Persze, hogy beesik a telefonja oda, ahova nem kéne, persze, hogy nincs térerő, persze, hogy nem megy segítségért, amikor rájön valamire.
Na itt már majdnem teljesen leírta magát nálam a film, amikor hirtelen eljött a 3. szegmens, a tetőpont, illetve az utána jövő, meglepetés-befejezés: itt nem arról van szó, hogy "hatodik érzékesen" csavartak volna a sztorin, hanem egyszerűen egy frappáns megoldással zárták le a történetet, amire nem vártam. Ezzel nagyrészt rehabilitálták is az előző félóra baklövéseit, és egy élvezhető, nem várt gyors lezárást láthattam.

Erről sem árulok el semmit, érdemes megnézni!

90%

A bejegyzés trackback címe:

https://balifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr113560463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása