Bali Film

Elhajlási engedély

Hall Pass (2011)

2018. január 07. - zhwriter

A kilencvenes években talán még polgárpukkasztónak is tűnhettek a Farelly-filmek, az altesti humor beemelésével, illetve felpörgetésével újszerűnek hatottak. A 2010-es évekre már sok gusztustalanságot láthattunk a moziban (elég csak a Jackass-filmekre gondolni), így már elég ritka, hogy meghökkentő tud lenni egy ilyen film, talán csak az Agyas és agyatlan tudta elképeszteni az embert. Azért az Elhajlási engedély sem mentes az ilyen humortól, de szerencsére jól van adagolva, így pedig nem megy át az öncélú gusztustalankodásba. Ez mellett szerencsére mindenféle típusú poén megtalálható a filmben, a párkapcsolati csörték, a csajok előtti szerencsétlenkedés, a drogmámor okozta fura viselkedés, és így tovább.

Jók a színészek, főleg Jason Sudeikis sziporkázik, de aki az SNL-ből már korábban ismerte, annak ez nem újdonság, mi már a neve láttán is elégedetten mosolygunk. Owen Wilson pedig a film végére, a jellemfejlődés hatására válik a szokásos szimpatikus figurává, amit megszokhattunk tőle. Érdekes, hogy a két főszereplő haverjai közül a film plakátján csak a Garyt játszó Stephen Merchant látható, az ő figurája az egyetlen mellékszereplő, aki elhajlási engedélyt kap, egy vicces montázs keretében látjuk, mi lenne, ha. Ez már a stáblista közben van, úgyhogy érdemes a filmet a legvégéig megnézni, még Jason Sudeikisből és Christina Applegateből is kapunk, sőt, még egy elrontott felvétel is van, ahol a stáb megszívatja Stephen Merchantot. :)

Emlékeim szerint a legnagyobb nevetések anno a moziban akkor voltak, amikor kiírták a napok sorszámait (Day 1, Day 2...). Ez Amerikában még nagyobb poén, hiszen az évtizedekig futott Esküdt ellenségek sorozat hangeffektje megy alatta - amely használatáért az IMDb szerint 200.000 dollár jogdíjat fizettek az alkotók!

Ezen kívül amúgy a legnagyobb röhögést az váltotta ki, amikor Kalács (a Jim szerint a világból ismert Larry Joe Campbell) illetlenül viselkedik a golfpályán... Úgyhogy aki bírja a gusztustalankodásokat (nincs túl sok belőle), illetve a meztelenkedést mindkét nemtől (ebből sincs sok), az bátran nézze meg, végig fogja röhögni.

80%

A bejegyzés trackback címe:

https://balifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr5813555707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása