Bali Film

Sziki-szökevény

Wrongfully Accused (1998)

2018. január 22. - zhwriter

Ez hivatalosan A szökevény paródiája, de igazából egy paródia-gyűjtemény, amelyben megidézik a bemutató előtti évek híres filmjeleneteit. Mission: Impossible, Titanic, A rettenthetetlen, Baywatch stb.
Leslie Nielsen jobb filmjei sorolható a Sziki-szökevény, ami ugyan nem éri el a Csupasz pisztoly-filmek szintjét, vagy a szintén Pat Proft által írt Nagy durranásét sem, de bátran ajánlom bárkinek, akik az előbbieket szeretik. Nem vall szégyent!

Az utolsó jelenetről eszembe jutott az az érdekesség, hogy a film után még sokáig tervben volt a Titanic Too: It Missed the Iceberg, amelyben Leslie Nielsen mellett David Hasselhoff and Priscilla Presley is játszott volna, ők alakították volna Leo és Kate szerepét a paródiában. Ez sosem valósult meg, és sajnos a Csupasz pisztoly 4 sem, pedig Nielsen benne lett volna, nyilatkozta is. Mondjuk utóbbi egy "új generációs" változatban még elkészülhet, 2017-ben még arról szóltak a hírek, hogy David Zucker és Pat Proft (aki ugye tárgyalt filmünknek is az író/rendezője) már írják. (Még Ed Helmst is meglebegtették új Drebinként.)

Tulajdonképpen, ha belegondolok, a Sziki-szökevény, azaz 1998 óta nem is nagyon készültek igazi "klasszikus" paródia-filmek. A Scary Movie-sorozat volt szerintem az egyetlen jobb, legalábbis néhány része újranézhető, de az ötödikről jobb nem is beszélni, pedig az is Pat Proft/David Zucker mű...

Na de vissza a Szikihez: sok remek poén, sok fárasztó poén, sok más filmet megidéző poén, és igen, vannak kiabálva röhögős részek is: a film legjobb jelenete például az Észak-északnyugat paródiát bevezető, ugráló autóból való kiszállás a La Cucaracha dallamára. :D Leslie Nielsen magyar hangja amúgy itt Sinkó László, akárcsak a Csupasz pisztoly (3)3. részében. Akárcsak Sztankay István a korábbi Csupasz pisztoly-szinkronokban, Sinkó is remekül megoldotta a feladatát.

Mindenképpen ajánlom ezt a filmet a nevetni vágyóknak! :)

80%

A bejegyzés trackback címe:

https://balifilm.blog.hu/api/trackback/id/tr1313595683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása